2 липня 2014 року

22:02:07 04.07.2014 Назад

Парламентські слухання на тему: «Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави»

2 липня 2014 року директор ДУ ІЕПСР НАН України, д.е.н., проф., акад. НААН України Хвесик Михайло Артемович та учений секретар к.е.н., с.н.с. Коваленко Андрій Олексійович взяли участь у парламентських слуханнях на тему: «Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави» у Верховній Раді України.

З доповідями виступили: голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Л.Гриневич, міністр освіти і науки України С.Квіт, віце-президент НАН України А.Загородній, голова Ради Державного фонду фундаментальних досліджень В.Кухар.

Учасники слухань, які представляли різні сектори вітчизняної науки і науково-технічної сфери, обговорили нагальні проблеми галузі, висловили своє бачення шляхів підвищення ефективності наукових досліджень, підняття престижу наукової праці. Окрема увага у виступах була присвячена проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

 

За результатами зібрання були ухвалені рекомендації парламентських слухань.