2 березня 2021 року

20:23:04 02.03.2021 Назад

УЧАСТЬ У ОН-ЛАЙН КОНФЕРЕНЦІЇ «ПРЕЗЕНТАЦІЯ КОМПОНЕНТУ «ЦИРКУЛЯРНА ЕКОНОМІКА ТА НОВІ МОЖЛИВОСТІ ЗРОСТАННЯ»

25 лютого 2021 року старший науковий співробітник Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» Маковецька Ю.М. взяла участь у он-лайн конференції «Презентація компоненту «Циркулярна економіка та нові можливості зростання» програми «EU4Environment» в Україні».

Мета заходу – представити компонент «Циркулярна економіка та нові можливості зростання» в рамках міжнародної програми «Європейський Союз для довкілля» (EU4Environment), що реалізується в Україні. Зазначена програма покликана допомагати країнам Східного партнерства зберегти свій природний капітал і покращити екологічний добробут населення, підтримуючи діяльність із захисту довкілля, демонструючи і відкриваючи можливості для більш «зеленого» зростання, а також імплементуючи механізми для кращого управління екологічними ризиками та впливами. В рамках заходу обговорено нові можливості, що пов’язані з циркулярною економікою в Україні; питання картографування промислових відходів як засіб для покращення поводження з відходами в обраних регіонах; представлено національну мережу ресурсоефективного та чистого виробництва тощо.

В заході взяли участь представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (координатори програми в Україні), Представництва Європейського Союзу в Україні, ЮНІДО та інших міжнародних організацій, національний координатор програми «EU4Environment» в Україні, представники компаній, організацій, асоціацій, неурядових організацій, фінансових установ та науково-дослідних інститутів.