11 липня 2014 року

16:23:43 11.07.2014 Назад

Семінар «Індикативна оцінка вартості імплементації природоохоронних директив Європейського Союзу в Україні» в рамках реалізації проекту ЄС «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадженні Секторальної бюджетної підтримки»

Учені ДУ ІЕПСР НАН України – директор академік НААН України М.А. Хвесик, доктори економічних наук, професори В.С. Міщенко, Є.В. Хлобистов, кандидати економічних наук Ю.М. Маковецька, Т.Л. Омельяненко, Г.О. Обиход, А.А. Омельченко та аспірант В.В. Бойко – взяли участь в організації та проведенні семінару «Індикативна оцінка вартості імплементації природоохоронних директив Європейського Союзу в Україні» (8 липня 2014 року, малий конференц-зал НАН України).

Семінар був проведений в рамках реалізації проекту ЄС «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадженні Секторальної бюджетної підтримки».

 На семінарі обговорено питання методології виконання вартісних оцінок і результати їх розрахунку в контексті зобов’язань України в рамках Угоди про асоціацію з ЄС в екологічній сфері. Оцінки вартості імплементації 29 директив і регламентів ЄС є необхідною складовою формування національної фінансової стратегії на шляху інституціональної розбудови природоохоронного сектору і формування єдиного з ЄС нормативно-правового й інформаційного простору.