22 серпня 2021 року

12:33:37 22.08.2021 Назад

ВІТАЛЬНЕ СЛОВО ПРЕЗИДЕНТА НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ АКАДЕМІКА АНАТОЛІЯ ЗАГОРОДНЬОГО ДО НАУКОВЦІВ З НАГОДИ 30-ОЇ РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Дорогі колеги!

Щиро вітаю вас із великим святом – 30-ою річницею Незалежності України. З погляду вічності – час незначний. Водночас, достатній у вимірі людського життя – час від народження маленької дитини до формування дорослої, самостійної, відповідальної за свої дії та вчинки людини. За ці роки вже сформувалось ціле покоління, народжене в незалежній Україні.

За 30 років новітньої історії Україна пережила політичні злами, економічні потрясіння та історичні зрушення. Ми були свідками сплеску громадянської свідомості, піднесення національної культури, формування нових ціннісних засад. Ми пережили кризи та підйоми, втрати й здобутки. І нині, у нелегкий, але доленосний час захисту наших кордонів та суверенітету, ми і далі будуємо сучасну та демократичну Україну.

Одне з найвідповідальніших місць у творенні й розбудові України завжди належало науковій сфері. Своєю натхненною, самовідданою працею та високими здобутками науковці утверджували міць нашої держави, примножували її славу, були рушійною силою цивілізаційного поступу та визначальним чинником її розвитку. Провідні наукові школи, видатні вчені зі світовим ім’ям та наукові відкриття, які приносять користь як українцям, так і всьому людству, є беззаперечною гордістю та найціннішим надбанням нашої країни. І сьогодні інтелектуальний потенціал – це одна з найголовніших конкурентних переваг нашої молодої України, запорука її утвердження як високорозвиненої держави.

Дорогі друзі! У цей урочистий день хочу побажати вам доброго здоров’я, щастя, миру, злагоди, а також наснаги й невичерпної енергії для натхненної та плідної праці на благо України!

 

З глибокою повагою

Президент НАН України                                             Анатолій Загородній


Посилання на оригінал