6 вересня 2021 року

07:29:50 06.09.2021 Назад

НАЦІОНАЛЬНИЙ ДІАЛОГТРАНСФОРМАЦІЯ ПРОДОВОЛЬЧИХ СИСТЕМ: УКРАЇНСЬКИЙ КОНТЕКСТ

2 вересня 2021 року заступник директора інституту з наукової роботи, доктор економічних наук, старший науковий співробітник Г.О. Обиход прийняла участь у публічному обговоренні попередніх результатів частини Національної доповіді «Збалансоване харчування». Захід було присвячено актуалізації ролі збалансованого харчування в сучасній продовольчій системі України. Серед низки питань обговорили та погодили вектори доступу до збалансованого харчування для всіх категорій населення, проблематику стійкого споживання, зміни в гастрономічній культурі, можливості зменшення втрат їжі та харчових відходів, безпечність харчових продуктів та відновлення HoReCa (абр. від англ. hotel, restaurant, catering — готель, ресторан, кейтеринг — поняття, що використовується операторами й учасниками ринків громадського харчування та готельного господарства на позначення індустрії гостинності) після пандемії.

Серед учасників діалогу були: Тарас Качка, заступник Міністра економіки України, Торговий представник України, Тарас Висоцький, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Дмитро Сенік, заступник Міністра закордонних справ України (TBC), Олена Ковальова, директор ННІ неперервної освіти НУБІП України, доктор економічних наук, Ольга Шевченко, заступник Голови Держпродспоживслужби України, Олена Косюк, директор департаменту технології, якості та безпечності харчових продуктів МХП, Ірина Гук, експерт FAO UN, Україна, Наталя Притульська, президент Всеукраїнської федерації споживачів «ПУЛЬС», Тетяна Скапа, керівник експертної групи з питань профілактики неінфекційних хвороб та формування здорового способу життя, Директорат громадського здоров’я та профілактики захворюваності, міністерство охорони здоров’я України, представники преси.