23 вересня 2021 року

23:01:28 23.09.2021 Назад

V СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ ФОРУМ «ЕКО ФОРУМ – 2021» «ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ЗЕЛЕНИЙ КУРС – ЧЕРЕЗ ЛОКАЛЬНІ ІНІЦІАТИВИ»

З 14 по 16 вересня 2021 року у виставковому центрі «Козак-Палац» (м. Запоріжжя) відбувся V екологічний форум «Еко Форум – 2021», який об’єднує українських і закордонних експертів з питань охорони довкілля, представників бізнесу, науки, освіти та вже п’ятий рік поспіль є міжнародним майданчиком для обміну досвідом фахівців найвищого рівня щодо покращення екологічної ситуації на державному та регіональному рівні, охорони навколишнього середовища у діяльності підприємств, організацій та суспільному житті.

Програма заходу

Організаторами «Еко Форуму-2021» виступили Запорізька міська рада, Запорізька торгово-промислова палата за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти і науки України, Запорізької обласної державної адміністрації, Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при ТПП України, Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал».

Головною темою заходу обрано впровадження локальних ініціатив у контексті Європейського зеленого курсу, який передбачає декарбонізацію економіки ЄС до 2050 року. В рамках заходу відбулася пленарна частина «Європейський зелений курс: можливості та наслідки для України», а також спеціалізовані секції, присвячені питанням «зеленого бізнесу», енергоефективності, управлінню водними ресурсами, захисту атмосферного повітря та поводженню з відходами.

Зважаючи на високий авторитет та значний експертний досвід, участь у форумі в якості спікера в секції «Управління водними ресурсами: якість води, очищення стічних вод» взяв директор Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» доктор економічних наук, професор, академік НААН України, заслужений діяч науки і техніки України Хвесик Михайло Артемович з доповіддю на тему «Стратегія водної політики України: перспективи реалізації».

Співпраця у проведенні подібних заходів сприятиме активізації важливих кроків зі збереження екології на всіх рівнях, а також формуванню в Україні нової економіки сталого розвитку.