21 грудня 2021 року

08:01:54 21.12.2021 Назад

VIІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИМИ СИСТЕМАМИ»,М. ЛУЦЬК, 17 ГРУДНЯ 2021 РОКУ

         17              грудня 2021 р. на базі Луцького національного технічного університету відбулася VІІ міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Актуальні проблеми управління соціально-економічними системами». Тематично конференція присвячувалася широкому колу науково-практичних питань щодо управління національним господарством та державними фінансами, регіонального менеджменту, міжнародного співробітництва та євроінтеграції, економіки підприємств, ринку праці та зайнятості населення, економіки довкілля і природних ресурсів.

Організаційний комітет конференції очолили ректор Луцького НТУ д.е.н., проф. Вахович І.М. (голова), проректор з науково-педагогічної роботи та забезпечення якості освіти д.е.н., проф. Ляшенко О.М., завідувач кафедри економіки д.е.н., проф. Шубалий О.М. та інші. З вітальним словом до учасників заходу звернулися організатори конференції; від ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» – заступник директора з наукової роботи д.е.н., с.н.с. Обиход Г.О..

Під час пленарного засідання виступили доктор наук, проф. кафедри економічної та регіональної політики Інституту економіки та фінансів Університету ім. Марії Кюрі-Склодовської (м. Люблін, Республіка Польща) Анджей Міщук (Andrzej Miszczuk) з доповіддю «Специфіка місцевої економічної політики»; доктор наук, доцент кафедри соціально-економічної географії Інституту соціально-економічної географії та просторового менеджменту (м. Люблін, Республіка Польща) Анджей Якубовський (Andrzej Jakubowski) з доповіддю «Від транскордонного біосферного заповідника ЮНЕСКО – до єврорегіону: нові перспективи міжнародної співпраці та місцевого розвитку на польсько-українському прикордонні».

Також виступили  доктор наук, доцент Університету Вітовта Великого та Державного університету прикладних наук м. Клайпеда (м. Каунас, Литва) Аурелія Кустієне (Aurelija Kustiene); заступник завідувача кафедри менеджменту Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. академіка Степана Дем’янчука (м. Рівне) к.е.н., доц. Демидюк С.М. (доповідь «Регулювання підприємництва у лісовому господарстві України: проблеми та зарубіжний досвід»); доцент кафедри менеджменту в будівництві Київського національного університету будівництва і архітектури к.е.н., доц. Петруха Н.М. (доповідь «Ефекти синергії в розвиткові біоекономіки»); дослідник за програмою Університету ім. Адама Міцкевича (м. Познань, Республіка Польща) к.г.н., доцент Ярьоменко С.Г. (доповідь «Розвиток сільського туризму в Польщі: теоретичні аспекти та порівняння з Україною») та інші.

Від ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» участь у заході взяла завідувач відділу екосистемного оцінювання природно-ресурсного потенціалу д.е.н., с.н.с. Ільїна М.В. з доповіддю, присвяченій обґрунтуванню екосистемного підходу у сучасній економіці природокористування та представленню основних понять і визначень за тематикою досліджень відділу.

За підсумками конференції очікується видання збірника тез доповідей учасників. Програма заходу доступна за посиланням: https://lutsk-ntu.com.ua/uk/zaproshuiemo-priynyati-uchast-u-vii-mizhnarodniy-naukovo-praktichniy-internet-konferenciyi-aktualni

 

Відділ екосистемного оцінювання природно-ресурсного потенціалу