20–21 листопада 2014 року

18:41:09 24.11.2014 Назад

Всеукраїнський семінар «Поширення кращих європейських практик міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з побутовими відходами»

20–21 листопада 2014 року учені ДУ ІЕПСР НАН України кандидати економічних наук Ю.М. Маковецька та Т.Л. Омельяненко взяли участь у роботі Всеукраїнського семінару «Поширення кращих європейських практик міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з побутовими відходами» та виступили з доповідями «Удосконалення національного законодавства у сфері поводження з побутовими відходами на шляху його зближення з міжнародними стандартами та стандартами ЄС» та «Ключові положення Директиви 1999/31/ЄС про захоронення відходів та особливості її імплементації в Україні».

Організаторами семінару виступили Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), Програми розвитку державно-приватного партнерства USAID, швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO.

Відкрив семінар заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов.

В заході взяли участь представники міністерств та відомств, заступники міських голів, керівники підприємств, установ та організацій сфери поводження з побутовими відходами, представники громадських організацій та іноземних компаній.

В рамках семінару учасники відвідали українсько-німецьке підприємство HAMMEL (м. Буськ), яке здійснює виробництво сміттєсортувальних ліній ТПВ та машин для подрібнення різних видів відходів.

Матеріали семінару розміщені на сайті http://www.minregion.gov.ua у розділі «Благоустрій територій».

Посилання на захід: http://www.minregion.gov.ua/news/u-lvovi-pochalos-obgovorennya-kraschih-evropeyskih-praktik-mizhmunicipalnogo-spivrobitnictva-u-sferi-povodzhennya-z-pobutovimi-v-652498/