17 грудня 2014 року

09:20:33 29.12.2014 Назад

Робота Бюро Президії Національної академії аграрних наук

17 грудня 2014 року провідний науковий співробітник, доктор економічних наук Сундук А.М. взяв участь у роботі Бюро Президії Національної академії аграрних наук, на якому було розглянуто питання «Про стан та завдання наукового забезпечення інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом».

Під час засідання обговорювалися такі основні проблеми: оцінка поточних показників розвитку сфери водних ресурсів держави та регіонів; характеристика існуючої моделі басейнового управління; визначення принципів інтегрованого підходу до управління; можливості використання європейського досвіду модернізації наявної системи управління; перспективи впровадження принципів інтегрованого управління водними ресурсами у сучасну систему водного менеджменту.

У контексті обговорення актуальних питань була наголошено на важливій ролі розробок ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» відносно формування засад інституціонального забезпечення екологозбалансованого водокористування, розробки механізмів інтеграції органів управління водним комплексом з іншими суб’єктами водних відносин шляхом імплементації у вітчизняну практику позитивного зарубіжного досвіду управління водними об’єктами та водокористування. Відзначено активну участь науковців установи у розробці Водної стратегії України на період до 2025 р.

У обговоренні взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, широке коло науковців, експертів і практиків у сфері управління водними ресурсами.