25 лютого 2015 року

13:45:19 06.03.2015 Назад

КРУГЛИЙ СТІЛ В МЕЖАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТУ ПРООН/ГЕФ «ІНТЕГРАЦІЯ ПОЛОЖЕНЬ РІО В НАЦІОНАЛЬНУ ПОЛІТИКУ УКРАЇНИ»  

25 лютого 2015 року в приміщенні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України відбувся круглий стіл в межах реалізації проекту ПРООН/ГЕФ «Інтеграція положень Ріо в національну політику України».

На засіданні круглого столу з науковою доповіддю «Аналіз прогалин галузевої політики. Економіка навколишнього середовища» виступив завідуючий відділом економічних проблем екологічної політики та сталого розвитку ДУ ІЕПСР НАН України, д.е.н., проф. Хлобистов Євген Володимирович. На засіданні був присутній заступник директора з науково-організаційної роботи ДУ ІЕПСР НАН України, д.е.н., проф. Голян Василь Анатолійович, а також представники установ Національної академії наук України, вищих навчальних закладів, експертних кіл, громадських організацій.

У рекомендаціях круглого столу було зазначено про необхідність поглиблювати співпрацю між органами центральної виконавчої влади та експертним середовищем, НАН України та МОН України щодо активізації впровадження в практику стратегічного планування принципів сталого розвитку та зобов’язань України в межах конвенцій та міжнародних угод зі сталого розвитку, стороною яких є наша держава, а також щодо інституційного забезпечення впровадження Стратегічної екологічної оцінки у діяльність Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.