17 липня 2015 року

16:10:08 17.07.2015 Назад

РЕГІОНАЛЬНИЙ СЕМІНАР З ПІДВИЩЕННЯ ОБІЗНАНОСТІ НА ТЕМУ «ПЛАНИ АДАПТАЦІЇ (АПРОКСИМАЦІЇ) ЕКОЛОГІЧНОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ДО ПРАВА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ»

9 та 10 липня 2015 року за сприяння проекту ЄС «Додаткова підтримка Міністерства екології та природних ресурсів України у впровадженні Секторальної бюджетної підтримки» у м. Миколаїв відбувся регіональний семінар з підвищення обізнаності на тему «Плани адаптації (апроксимації) екологічного законодавства України до права Європейського Союзу», під час якого співробітник ДУ ІЕПСР НАН України, к.е.н. Омельяненко Т.Л. виступила з доповіддю «Апроксимація у секторі «Управління відходами та ресурсами».

На семінарі розкрито такі теми, як зміст Глави 6 «Навколишнє природне середовище» Угоди про асоціацію між Україною та ЄС; підготовка і виконання Національної стратегії наближення екологічного законодавства до норм ЄС, а також директив секторів: «Інтеграція екологічної політики та управління довкіллям», зокрема, законів України «Про оцінку впливу на довкілля» та «Про стратегічну екологічну оцінку», «Управління відходами та ресурсами», «Промислове забруднення та техногенні загрози», а також «Якість води та управління водними ресурсами». З презентаціями виступили експерти Проекту. Близько 50 учасників представляли Миколаївську, Херсонську, Одеську та Кіровоградську облдержадміністрації, районні державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, місцеві органи управління водних ресурсів, промисловість, підприємців, науку та громадські організації.

З презентаціями можна ознайомитись на посиланням