4 грудня 2015 року

11:20:40 04.12.2015 Назад

У ПАРИЖІ ВИЗНАЧАЮТЬ СТРАТЕГІЮ РЕГУЛЮВАННЯ ЗМІНИ КЛІМАТУ

30 листопада в Парижі стартувала 21 Конференція Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (Конференція ООН з питань змін клімату), яка триватиме до 11 грудня 2015 року. З цієї нагоди, Франція вирішила продемонструвати взірцеве ставлення до навколишнього середовища: спеціальна програма заходів дозволить звести до мінімуму наслідки проведення конференції для навколишнього середовища, з точки зору використання природних ресурсів (вода, відходи, енергія) та викидів парникових газів.

Світові лідери готуються підписати багатосторонню кліматичну угоду, яка замінить застарілий Кіотський протокол. Вона має обмежити викиди парникових газів по всій планеті, щоб запобігти зміні клімату. Також планується прийняття рішення про щорічний збір 100 мільярдів доларів на екологічні програми.

Міжнародна асоціація соціальної якості (Нідерланди) підготувала та розмістила на своєму сайті Маніфест, у якому закликає лідерів усіх країн світу стимулювати наукову спільноту до комплексного вивчення проблем сталого розвитку шляхом створення відповідної глобальної мережі науково-дослідних установ і навчальних закладів та забезпечення координації їх роботи і фінансування. Офіційними підписантами даного Маніфесту наразі вже стали сотні учених з усіх куточків планети. Кожен науковець за бажання може приєднатися до числа підписантів цього важливого документа »»».

На конференцію в Парижі світова спільнота покладає великі надії, оскільки інтенсивне зростання населення планети потребує нарощення асиміляційного потенціалу, що буде можливим за умов глобальної координації та гармонізації дій окремих країн світу в частині стимулювання невиснажливого та збалансованого природокористування.