15 січня 2016 року

21:55:59 15.01.2016 Назад

НАРАДА З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОВЕДЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ОБСТЕЖЕНЬ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ МАСШТАБІВ ЗАБРУДНЕННЯ ТА ПОДАЛЬШИХ ПРИРОДОВІДНОВЛЮВАЛЬНИХ РОБІТ НА ВІЙСЬКОВИХ ОБ’ЄКТАХ

14 січня 2016 року провідний науковий співробітник відділу економічних проблем водокористування ДУ ІЕПСР НАН України, д.е.н., с.н.с. А.М.Сундук та старший науковий співробітник відділу природно-техногенної та екологічної безпеки, к.е.н., с.н.с. Г.О. Обиход взяли участь у роботі наради, яка була організована Міністерством екології та природних ресурсів України спільно з Міністерством оборони України.

Під час проведення заходу обговорювалися питання виконання робіт, спрямованих на поліпшення екологічного стану навколишнього природного середовища на територіях військових частин і об’єктів військового призначення Міністерства оборони України шляхом очищення підземних вод і ґрунтів від нафтопродуктів, правових підстав проведення Міноборони конкурсу з відбору суб’єктів підприємницької діяльності для виконання природовідновлювальних робіт на військових об’єктах.

Дискусійними були питання щодо визначення Переліку об’єктів, котрі потребують проведення природовідновлювальних робіт, а також критерії їх визначення. Зауваження висловлювалися і до правових підстав проведення Мінприроди конкурсу з відбору суб’єктів підприємницької діяльності для виконання природовідновлювальних робіт на військових об’єктах.

Особливі акценти були спрямовані на визначення принципів організації ефективного моніторингу очищення підземних вод і ґрунтів від нафтопродуктів, інструментального забезпечення процесу очистки, використання зарубіжного досвіду.