4 лютого 2016 року

16:51:02 08.02.2016 Назад

 

ЗУСТРІЧ ДИРЕКТОРА ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ІНСТИТУТ ЕКОНОМІКИ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ТА СТАЛОГО РОЗВИТКУ НАН УКРАЇНИ» М.А.ХВЕСИКА З КЕРІВНИКОМ ПРОЕКТУ «ПІДТРИМКА УКРАЇНИ В АПРОКСИМАЦІЇ ЗАКОНОДАВСТВА ЄС У СФЕРІ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА» АРУНАСОМ КУНДРОТАСОМ.

4 лютого 2016 року директор Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» М.А.Хвесик мав робочу зустріч з керівником Проекту «Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища» Арунасом Кундротасом. Мета зустрічі – обговорення перспектив співробітництва між провідними вченими ДУ ІЕПСР НАН України та командою експертів у напрямі розробки дорожньої карти прискорення апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища у відповідності з вимогами Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Особливий наголос було зроблено на методологічних та прикладних аспектах апроксимації законодавства у сфері екологічного врядування та горизонтальних питань, імплементації директив ЄС, які пов’язані із забезпеченням незалежної якості води та формуванням сучасної системи управління водними ресурсами. Було також обговорено можливість участі представників ДУ ІЕПСР НАН України в підготовці пропозицій щодо прискорення імплементації Директив ЄС, які пов’язані з оцінкою та управлінням ризиками повеней, встановленням рамок діяльності Співтовариства у сфері екологічної політики щодо морського середовища, очищенням стічних вод та захистом вод від забруднення, спричиненого нітратами з сільськогосподарських джерел.