22 квітня 2016 року

23:27:45 22.04.2016 Назад

«КРУГЛИЙ СТІЛ» НА ТЕМУ: «ПОТЕНЦІАЛ РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІЙ, ПОСТРАЖДАЛИХ ВІД ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ: 30 РОКІВ ПОТОМУ»

21 квітня 2016 року в Державній установі «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» (м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 60) відбувся «круглий стіл» на тему «Потенціал розвитку територій, постраждалих від Чорнобильської катастрофи: 30 років потому», присвячений 30-й річниці аварії на ЧАЕС.

Було обговорено проблеми та визначено пріоритетні завдання щодо відродження територій, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, їх господарського використання і соціогуманітарного розвитку. Розглянуто шляхи реалізації положень Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо перетворення об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему та відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» № 141/2016 від 13.04.2016.

У роботі «круглого столу» взяли участь представники Державного агентства України з управління зоною відчуження, Офісу реформ у Київській області, Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління, Інституту сільського господарства Полісся НААН України і ЗМІ.

Заслухано доповіді, які стосувалися проблем екологічного відновлення постраждалих територій, оцінки їх сучасного радіологічного стану та можливостей залучення до господарського використання; визначення пріоритетів державної політики щодо запобігання виникненню ризиків і пом’якшення наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру; ролі екологічних фондів у реабілітації територій, постраждалих від надзвичайних екологічних ситуацій та нераціонального господарювання; використання лісоресурсного потенціалу чорнобильських територій; відвідування зони відчуження з пізнавальною метою.

За результатами обговорення прийнято резолюцію.