20 травня 2016 року

10:37:11 21.05.2016 Назад

ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ № 2 «З ПІДГОТОВКИ ДОРОЖНЬОЇ КАРТИ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОГО ДОСЛІДНИЦЬКОГО ПРОСТОРУ, ЙОГО ІНТЕГРАЦІЇ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ТА СВІТОВОГО ДОСЛІДНИЦЬКОГО ІННОВАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ (НА ОСНОВІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СТРАТЕГІЇ СПІЛЬНОГО СТВОРЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ ЗАГАЛЬНИХ БЛАГ – ВІДКРИТА НАУКА, ВІДКРИТІ ІННОВАЦІЇ ТА ВІДКРИТІСТЬ ДО СВІТУ, – І ПОЛОЖЕНЬ ЛУНДСЬКОЇ ДЕКЛАРАЦІЇ 2015 РОКУ»

11 травня 2016 року в Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» відбулося друге засідання робочої групи № 2 «з підготовки Дорожньої карти розвитку Українського дослідницького простору, його інтеграції до європейського та світового дослідницького інноваційного простору (на основі Європейської стратегії спільного створення та використання загальних благ – Відкрита наука, Відкриті інновації та Відкритість до світу, – і положень Лундської декларації 2015 року».

У засіданні взяв участь представник нашої установи, д.е.н., проф. Хлобистов Є.В. Засідання було присвячено визначенню перспектив фінансування науково-дослідних проектів в Україні з боку внутрішніх та зовнішніх джерел, зокрема, в межах програм ЄС, до яких можуть долучатися українські науковці як безпосередньо, так і у складі міжнародних дослідницьких колективів. Професор Хлобистов Є.В. у своєму виступі наголосив на необхідності врахування специфіки фундаментальних та прикладних досліджень в сфері економіки природокористування та сталого розвитку та надав пропозиції щодо напрямів міжнародної співпраці для науковців академічних установ.