19 вересня 2013 року

15:42:30 18.09.2013 Назад

logoЗасідання круглого столу на тему: «Фінансово-економічне забезпечення сталого розвитку України: проблеми та перспективи вирішення»

19 вересня 2013 року в Державній установі «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» відбулося засідання круглого столу на тему: «Фінансово-економічне забезпечення сталого розвитку України: проблеми та перспективи вирішення».

 Орієнтовний перелік питань для обговорення:

 1.Інституціоналізація фінансових методів стимулювання сталого розвитку регіонів в контексті формування державної бюджетно-податкової та грошово-кредитної політики.

 2.Передумови та проблеми трансформації системи фіскального регулювання природокористування через призму внесення змін до Бюджетного, Податкового, Земельного, Водного, Лісового кодексів України та Кодексу України про надра.

 3.Податкове регулювання землекористування в умовах поглиблення земельної реформи.

 4. Податкове та неподаткове регулювання надрокористування.

 5. Диверсифікація джерел фінансово-економічного забезпечення сталого лісокористування.

 6.Методологічне та інституціональне забезпечення поглиблення диференціації нормативів плати за спеціальне водокористування.

 7.Перспективи удосконалення фінансово-економічного регулювання раціонального природокористування на регіональному рівні.

 8. Обговорення питань, запропонованих учасниками.

 9. Прийняття рекомендацій за результатами обговорення.

 

Місце проведення:  зала засідань ДУ ІЕПСР НАН України  (м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, 60, третій поверх, кімната 302)