10 жовтня 2017 року

19:29:01 10.10.2017 Назад

ЯК ВПРОВАДИТИ ЄВРОПЕЙСЬКУ ІЄРАРХІЮ ПОВОДЖЕННЯ З ТВЕРДИМИ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ В УКРАЇНІ?

29 вересня 2017 р. у приміщенні офісу Реанімаційного пакета реформ (м. Київ) відбувся круглий стіл «Як впровадити європейську ієрархію поводження з твердими побутовими відходами в Україні?».

У роботі заходу взяли участь представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального розвитку України, Європейської економічної комісії, Національної академії наук України, закордонні експерти, представники українських асоціацій та компаній, діяльність яких пов’язана з відходами.

Науковий співробітник відділу природно-техногенної та екологічної безпеки Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» к.е.н. Т. Л. Омельяненко виступила на засіданні круглого столу з доповідями «Механізми попередження утворення відходів, європейський досвід та українські реалії» та «Позиція Європейської комісії щодо отримання енергії з відходів, альтернативні пропозиції до поводження з відходами».

Захід став платформою для формування спільної позиції органів державної влади, бізнесу та громадськості щодо переходу України на європейські стандарти поводження з відходами. Зарубіжні та українські експерти обговорювали законодавчі ініціативи й технологічні рішення через призму їхньої відповідності вимогам Угоди про асоціацію та європейській практиці у досліджуваній сфері.