24–25 жовтня 2013 року

17:04:54 01.11.2013 Назад

Семінар «Виявлення та попередження екологічних правопорушень»

24–25 жовтня 2013 року молодший науковий співробітник відділу природно-техногенної та екологічної безпеки ДУ ІЕПСР НАН України, к.е.н. Тетяна Леонідівна Омельяненко взяла участь у семінарі «Виявлення та попередження екологічних правопорушень» (Навчальний центр Державної прикордонної служби України  (смт. Оршанець, Черкаська  область).

Семінар організовано Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), в рамках міжнародної ініціативи «Довкілля та безпека» (ENVSEC), реалізує проект «Попередження незаконного обігу небезпечних відходів та інших екологічних правопорушень на кордоні». Проектом передбачено проведення ряду навчальних семінарів для працівників митних, прикордонних, природоохоронних органів влади щодо виявлення та попередження екологічних правопорушень на кордоні.

На семінарі були розглянуті теоретичні та практичні аспекти виявлення та попередження екологічних правопорушень, що регулюються Базельською конвенцією про контроль за транскордонним перевезенням небезпечних відходів та їх видаленням, Монреальським протоколом про контроль за речовинами, що руйнують озоновий шар та Конвенцією про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (СІТЕС).