26 квітня 2018 року

07:44:26 27.04.2018 Назад

ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ДЕРЖАВНОМУ АГЕНТСТВІ ЛІСОВИХ РЕСУРСІВ УКРАЇНИ

24 квітня 2018 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Державному агентстві лісових ресурсів України.

У роботі громадської ради взяв участь провідний науковий співробітник відділу комплексної оцінки та управління природними ресурсами ДУ ІЕПСР НАН України професор І.М. Лицур.

Під час засідання представники інститутів громадянського суспільства розглянули питання фінансового забезпечення лісогосподарських підприємств, ринку деревини та інші.

Директор Національного представництва FSC в Україні Павло Кравець ознайомив присутніх з їх діяльністю, яка базується на:

Екологічній відповідальності.

Екологічно відповідальне управління лісами гарантує, що заготівля деревини і недеревних продуктів лісу не загрожує біорізноманіттю, не зменшує їх продуктивність і екологічні функції лісів.

Соціальній вигоді.

Соціально вигідне управління лісами допомагає як місцевому населенню і працівникам підприємств, так і суспільству в цілому в отриманні довгострокової вигоди, а також створює для місцевого населення потужні стимули для збереження лісових ресурсів та управління ними на основі довгострокових планів.

Економічній життєздатності.

Економічно життєздатне управління лісами означає, що лісокористування надає достатню економічну вигоду без незворотних втрат лісових ресурсів, якості екосистеми та шкоди для місцевих громад. Протиріччя між необхідністю отримання прибутку і впливом на ліс можуть бути мінімізовані шляхом реалізації усього спектру продуктів і послуг лісових екосистем за найкращою вартістю.