30 червня 2018 року

09:05:09 30.06.2018 Назад

РОБОТА «НАЦІОНАЛЬНОГО ФОРУМУ РОЗВИТКУ МСБ 2018: ЧАС ЗРОСТАТИ!»

26 червня 2018 року пр.н.с., с.н.с., к.е.н. відділу проблем економіки земельних і лісових ресурсів ДУ ІЕПСР НАН України Шашула Людмила взяла участь у роботі «Національного Форуму розвитку МСБ 2018: Час Зростати!»,  де під одним дахом зібралися більше 500 представників малого та середнього бізнесу, які потребують підтримки від уряду, міжнародних донорів, фінансових установ та правового супроводження від кваліфікованих фахівців.

Було багато цікавих та змістовних виступів, розказано історії успіху підприємців, але ключовими є виступи: Вільяма Томпсона (Головного радника Директорату з питань державного управління та територіального розвитку, Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР)), та Альгідрас Шемета (бізнес-омбудсмена в Україні). Вони однозначно зазначили що розвиток малого і середнього бізнесу стримається інституціональними пасками і відсутністю доступу у споживачів до відкритих даних. Перспективами для зростання є формування кейсів бізнес-моделей та впровадження їх у практику.

«Сьогоднішніми бар'єрами для МСБ в Україні є доступ до фінансування, складність податкового регулювання і митних процедур. МСБ є лакмусовим папірцем ситуації в країні. Ті умови, в яких перебуває малий і середній бізнес є показником загальної економічної ситуації в країні», − зауважив Вільям Томпсон, керівник ОЕСР Євразія.

«В Україні вже діє ефективний інструмент підтримки МСБ,  це – європейські програми EU4Business, COSME, Horizon2020, ERASMUS. Обізнаність бізнесу з цього приводу повинна бути більш високою», − вважає Йоганнес Баур, перший радник і керівник відділу програм зовнішньої допомоги у секторі економічної співпраці, енергетики, інфраструктури та навколишнього середовища Представництва ЄС в Україні.

Більш детальна інформація за посиланням: https://ucci.org.ua/press-center/ucci-news/msb-podilivsia-istoriiami-uspikhu-ta-otrimav-novii-poshtovkh-dlia-rozvitku#.WzJYzSGV-B8.facebook