4 липня 2018 року

15:36:06 04.07.2018 Назад

МІЖВІДОМЧА ЗУСТРІЧ «ПІДТРИМКА БРС КОНВЕНЦІЙ»

3 липня 2018 року директор Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України», доктор економічних наук, професор, академік НААН України, заслужений діяч науки і техніки України Хвесик Михайло Артемович взяв участь і виступив з доповіддю у міжвідомчій зустрічі «Підтримка БРС конвенцій», яка відбулася в Орхуському центрі (м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського (Урицького), 35, 1 поверх, кім. 103) в рамках проекту Спеціальної програми ООН з навколишнього середовища (UN Environment) «Посилення реалізації Роттердамської конвенції в Україні та створення потужностей по боротьбі з незаконним обігом хімічних речовин» і проекту Глобального екологічного фонду (GEF) «Огляд та оновлення Національного плану впровадження Стокгольмської Конвенції по стійких органічних забруднювачах».

На засіданні розглядалися наступні питання:

Стан виконання проекту Спеціальної програми UNEP «Посилення реалізації Роттердамської конвенції в Україні та створення потужностей по боротьбі з незаконним обігом хімічних речовин» – середньостроковий звіт.

Перехресна перевірка інформації про існуючі стійкі органічні забруднювачі (СОЗ) та їх місцезнаходження на сьогодні, на основі офіційних джерел та даних Національного плану впровадження Стокгольмської Конвенції по стійких органічних забруднювачах.

Нові СОЗ – аналіз для кожного із забруднювачів для його використання, виробництва та початку життєвого циклу в Україні.

Інституції, підприємства та неурядові організації, місцеві експерти Національного плану впровадження Стокгольмської Конвенції по стійких органічних забруднювачах.

У роботі заходу взяли участь представники Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства оборони України, Міністерства охорони здоров’я України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Державної фіскальної служби, експерти ОБСЄ, ООН, а також наукового середовища, бізнесу та громадськості.