10 листопада 2018 року

13:03:54 10.11.2018 Назад

МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ГРОШОВА ОЦІНКА ЗЕМЕЛЬ В УКРАЇНІ: ЗДОБУТКИ, ПРОБЛЕМИ, ПЕРСПЕКТИВИ»

8 листопада 2018 р. у м. Києві відбулася міжнародна науково-практична конференція «Грошова оцінка земель в Україні: здобутки, проблеми, перспективи». В ній взяли участь науковці з Молдови, Польщі, Німеччини, Туреччини та України. До роботи заходу долучився провідний науковий співробітник відділу комплексної оцінки та управління природними ресурсами професор Ігор Лицур.

Як зазначив один з співорганізаторів конференції голова правління Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолій Полтавець, у сфері оцінки земель постійно відбуваються зміни. Так, останнім часом здійснено масштабну експертну оцінку земель сільськогосподарського призначення, з’явилися приватні електронні майданчики для реєстрації відповідних звітів (і вартість послуг вища ніж державна). Він переконаний, що головною метою таких заходів є не обговорення власних проблем, а обмін досвідом з представниками інших країн.

І свою солідарність щодо цього продемонстрували учасники з Польщі і Молдови, які в особистому спілкуванні були одностайними стосовно очікуваних результатів конференції. Зокрема обговорювалися актуальні проблеми, з якими доводиться безпосередньо стикатися у професійній діяльності кожному з них.