16 березня 2019 року

09:39:14 16.03.2019 Назад

IV З'ЇЗД ЛІСІВНИКІВ УКРАЇНИ

ДРУГИЙ ЕТАП

14 березня 2019 року в м. Луцьк відбувся ІІ етап IV з’їзду лісівників України. Учасники обговорили стан реалізації рішень першого етапу з’їду, подальші кроки та напрями розвитку лісового господарства України. Нагадаємо, що метою скликання IV з’їду лісівників України, перший етап якого відбувся у вересні минулого року, стало опрацювання спільних рішень за участю фахівців лісового господарства, закордонних експертів, представників деревообробного сектору щодо подальшого функціонування та реформування лісового господарства на основі європейських стандартів та досвіду.

У проекті Звернення ІІ етапу ІV З’їзду лісівників України йдеться про необхідність визначення стратегічного бачення держави щодо лісів та лісового господарства, пріоритетних функції та принципів державного управління лісами. Тому делегати З’їзду звернулися до Президента України з пропозицією щодо створення робочої групи при Президентові України з напрацювання національної лісової політики та відповідних законодавчих актів щодо неї.

У роботі заходу взяв участь провідний науковий співробітник відділу методології сталого розвитку ДУ ІЕПСР НАН України, д.е.н., проф. Ігор Лицур, який представив доповідь «Фіскальні виклики для лісового господарства».