26 червня 2019 року

15:53:26 26.06.2019 Назад

ФОРУМ УСПІШНИХ ПРАКТИК У СФЕРІ ОХОРОНИ ДОВКІЛЛЯ

20 червня 2019 року відбувся Форум успішних практик у сфері охорони довкілля, що проводився в рамках проекту «Від Угоди про асоціацію до успішних практик: охорона довкілля в дії» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження», зокрема грантового компоненту проекту Громадська синергія/CivicSynergy під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна–ЄС.

На запрошення ресурсно-аналітичного центру “Суспільство і довкілля” до участі у зазначеному форумі відгукнулося понад 200 чол.: представників громадських організацій, державних органів влади, бізнесу з усієї України.

Головна мета заходу – обмін кращим досвідом та налагодження співпраці між різними стейкхолдерами, які впроваджують чи планують упроваджувати ініціативи, спрямовані на практичне застосування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у сфері довкілля та зміни клімату в Україні.

З вітальним словом до учасників форуму звернувся міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Виступив Олексій Рябчин – голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Комітету паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради України.

Під час форуму відбулася панельна дискусія високого рівня з участю представників Міністерства екології та природних ресурсів України, Представництва ЄС в Україні, Верховної Ради України, експертів. Конкретні екологічні ініціативи представлені у процесі чотирьох сесій: відходи; інтеграція екологічних питань в інші сфери політики; зміна клімату; атмосферне повітря, вода і промислове забруднення.

Відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС наша держава має низку зобов’язань з реформування своєї екологічної політики та права. Важливим елементом проведення таких реформ є практична реалізація відповідних положень зазначеної Угоди або чинного законодавства України щодо її імплементації, а також інформування громадян про конкретні приклади їх успішного застосування.

У роботі форуму брала участь старший науковий співробітник відділу екосистемного оцінювання природно-ресурсного потенціалу ДУ ІЕПСР НАН України  к.е.н., с.н.с. О.М. Сухіна.

Детальніше – на сайтах: http://employers.org.ua/news/id2054; http://eco.oblrada-pl.gov.ua/news/forum-usp%D1%96shnix-praktik-u-sfer%D1%96-oxoroni-dovk%D1%96llya.html; https://www.prostir.ua/event/forum-uspishnyh-praktyk-u-sferi-ohorony-dovkillya/