24 вересня 2019 року

18:05:22 24.09.2019 Назад

КРУГЛИЙ СТІЛ «ХАРЧОВІ ВІДХОДИ: ВІДПОВІДАЛЬНЕ СПОЖИВАННЯ»

20 вересня 2019 року в м. Києві відбувся круглий стіл «Харчові відходи: відповідальне споживання». Організатором вказаного заходу виступила Всеукраїнська екологічна ліга за підтримки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Україні.

В обговоренні проблематики круглого столу брали участь наукові співробітники відділу природно-техногенної та екологічної безпеки ДУ ІЕПСР НАН України к.е.н., с.н.с. Маковецька Ю.М. та к.е.н. Омельченко А.А.

Сьогодні ступінь реагування на проблеми накопичення харчових відходів носять поодинокий характер. Попри те, що ООН поставила перед світом мету про скорочення обсягів харчових відходів вдвічі до 2030 року, за нинішніх умов проблема їх накопичення й утилізації буде лише посилюватися. Ключовими питаннями круглого столу були: глобальний масштаб проблеми харчових відходів; ситуація в Україні (причини накопичення, джерела, масштаби та утилізація харчових відходів); нормативно-правове забезпечення управління харчовими відходами в Україні.