16 липня 2020 року

11:41:06 16.07.2020 Назад

МАКСИМІЗАЦІЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ АГРОБІЗНЕСУ ПРИ РОБОТІ З ЗЕМЛЕЮ

14 липня 2020 року провідний науковий співробітник, к.е.н., с.н.с. Шашула Людмила та провідний економіст Денисенко Ірина відділу проблем економіки земельних і лісових ресурсів ДУ ІЕПСР НАН України взяли участь у вебінарі на тему “Максимізація економічної ефективності агробізнесу при роботі з землею”, організованому електронним землевпорядником FieldBI.

Електронний землевпорядник FieldBI (https://fieldbi.io/) – це система для обліку, візуалізації, аналізу та ефективного управління землями сільськогосподарського призначення малих фермерських господарств, великих агрокомпаній, а також об’єднаних територіальних громад.

Вебінар “Максимізація економічної ефективності агробізнесу при роботі з землею” – один із серії заходів електронного землевпорядника FieldBI, що знайомить із реальними практичними кейсами отримання економічного ефекту в сільському господарстві від використання сучасних технологій, а саме використання безпілотних літальних апаратів (БПЛА, дронів) для оптимізації роботи із земельними банками та діагностики ґрунту і як результат підвищення економічного ефекту від якісного обліку та систематизації такої роботи.

Основними спікерами були Євген Кугук, CEO “Електронний землевпорядник FIELDBI”, Сергій Скок, CEO “СКОК АГРО”, Петро Мельник, CEO “AGRICOM GROUP” Валерій Яковенко, CEO “DRONE.UA”. Їх доповіді були інформаційно-візуально насиченими, викликали ряд запитань-відповідей, що носили інтерактивний характер.

 

Шашула Людмила

відділ проблем економіки земельних і лісових ресурсів