1 жовтня 2020 року

13:51:47 01.10.2020 Назад

КРУГЛИЙ СТІЛ «ЛІСОВИЙ СЕКТОР УКРАЇНИ: ПРІОРИТЕТИ ТА ІНСТРУМЕНТИ ПОДОЛАННЯ КРИЗИ»

29 вересня 2020 року, стартувала міжнародна виставка LISDEREVMASH, яка по праву вважається головною виставковою подією лісової та деревообробної галузі.

У рамках виставки 29 вересня ц.р. відбувся круглий стіл «Лісовий сектор України: пріоритети та інструменти подолання кризи». Участь у заході взяли провідні вітчизняні і зарубіжні експерти, освітяни і науковці, лісівники і деревообробники та громадські діячі й активісти. Захід було організовано FSC Україна (Forest Stewardship Council)— неурядовою, некомерційною членською організацією, яка була заснована в 1993 році в м. Торонто (Канада) групою екологічних організацій, лісових компаній, трейдерів та лісових профспілок.

В роботі круглого столу форуму прийняв участь провідний науковий співробітник відділу методології сталого розвитку Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» доктор економічних наук, професор Ігор Лицур, який запропонував систему заходів щодо виходу лісогосподарських підприємств з кризового стану:

• стимулювання малого бізнесу та індивідуального підприємництва;

• оптимізація витрат та структури лісогосподарських підприємств;

• стимулювання внутрішнього ринку споживання деревини;

• податкові преференції і фіскальний стимул від держави;

• формування сприятливого інвестиційного клімату;

• розвиток ринкових інструментів та інформаційної інфраструктури системи ринків лісових ресурсів.

 

Відділ методології сталого розвитку