20 жовтня 2020 року

21:05:34 20.10.2020 Назад

НАЦІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ «ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ В УКРАЇНІ: ЗАКОНОДАВСТВО, ЕКОНОМІКА, ТЕХНОЛОГІЇ»

8–10 жовтня 2020 року у м. Івано-Франківськ вiдбувся Національний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології», ключовою темою якого стало розроблення та реалізація регіональних програм поводження з відходами.  Форум об’єднав більше 300 учасників з усіх регіонів України, серед яких: народні депутати, науковці, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, об’єднаних територіальних громад, природоохоронних громадських організацій, комунальних та бізнес-структур.

Від Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» у заході прийняли участь старший науковий співробітник відділу екосистемного оцінювання природно-ресурсного потенціалу к.е.н, с.н.с. Сухіна О.М. та Дишлевий В.П.

Організатор заходу – Всеукраїнська екологічна ліга. Форум відбувся за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Івано-Франківської обласної ради, корпорації «Si Group Consort. Ltd.», Центру екологічної освіти та інформації.

Метою Форуму є визначення в Україні проблем та шляхів подолання критичної ситуації у сфері поводження з побутовими та промисловими відходами на регіональному рівні, впровадження природоохоронних ініціатив та проектів, сприяння залученню інвестицій у сферу перероблення відходів, реалізація екологічно дружніх, ресурсо- та енергоефективних технологій в усіх секторах економіки, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу, формування нормативно-правової бази у сфері поводження з відходами, збереження довкілля, впровадження засад збалансованого розвитку в Україні.Сухіною О. М. було надано пропозиції, які включено до резолюцiї Форуму.

Учасники форуму відвідали Національний природний парк «Гуцульщина», Національний природний парк «Галицький», який має більше 40 цінних в науковому, природоохоронному та рекреаційному значенні природних комплексів та об’єктів. Під час Форуму учасники мали можливість наочно ознайомитись з обладнанням діючої сортувальної лінії (с. Рибне) та вiдвiдати духовно-екологiчний та релігійно-історичний комплекс «Гора над Дністром".

 

Відділ екосистемного оцінювання природно-ресурсного потенціалу