Повідомлення

ПЛЕНУМ КРК ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ НАН УКРАЇНИ

3 вересня 2020 року у Будинку вчених відбувся розширений пленум КРК профспілки працівників НАН України, на якому була присутня завідувач відділу екосистемного оцінювання природно-ресурсного потенціалу ДУ ІЕПСР НАН України, к.е.н., с.н.с., казначей профспілкової організації нашої установи Колмакова В.М. Пленум відкрив заступник голови профспілки Столяров В.М. На пленумі розглядалися наступні питання:
• про кількісний склад КРК профспілки та президії;
• про виконання кошторису КРК профспілки за 2019 рік та проект кошторису КРК профспілки на 2021 рік;
• інформація ревізійної комісії КРК;
• про вибори делегатів на міську конференцію профспілок;
• поточні питання.
Затверджено кількісний склад КРК профспілки – 42 особи.
Роботу КРК профспілки і виконання кошторису за 2019 рік було схвалено. Особлива увага під час дискусії приділялася питанням фінансового забезпечення працівників НАН України в 2021 році в умовах режиму неповного робочого часу. Гостро розглядалися питання про повернення коштів за невикористані путівки працівниками профспілки по причині карантину. Серед семи кандидатів на міську конференцію профспілок затверджено кандидатуру голови профспілкової організації нашої установи, заступника директора, д.е.н., с.н.с. Обиход Г. О.

Завідувач відділу екосистемного оцінювання природно-ресурсного потенціалу, к.е.н., с.н.с. Колмакова В.М.

Пропозиції щодо можливості придбання дитячих путівок влітку 2020 року (за ціною 100% вартості)

Назва оздоровниці, адреса Зміни Вартість путівки (грн.) Вартість проїзду (грн.)
ДОЗ «ДНІПРО» Київська обл. смт. Козин вул. Солов’яненка, 214 б 04.08-19.08 (16 днів) 22.08-06.09 (16 днів) (можливі зміни до графіку заїздів) 8500.00 Батьки привозять та забирають дітей самостійно (метро Видубичі) Автостанція «Видубичі» (21 платформа маршрутне таксі № 311, 313 до зупинки ДОЗ «Дніпро») прийом дітей з 8.00 ПРИ НАЯВНОСТІ МЕДИЧНОЇ ДОВІДКИ № 079-О
ДОТ « ЛІДЕР» м. Київ Пуща-Водиця вул. Юнкерова, 2 06.08-21.08 (16 днів) 23.08-07.09 (16 днів) (можливі зміни до графіку заїздів) 8800.00 Батьки привозять та забирають дітей самостійно метро Контрактова площа трамвай № 12 до зупинки 3-тя лінія або метро Академмістечко автобус № 30 до зупинки 3-тя лінія прийом дітей з 8.00 ПРИ НАЯВНОСТІ МЕДИЧНОЇ ДОВІДКИ № 079-О

ВСТАНОВЛЕННЯ РОБОЧИХ ЗВ’ЯЗКІВ З НОВИМ ПАРЛАМЕНТСЬКИМ КОМІТЕТОМ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

11 вересня ц.р. Голова ФПУ Григорій Осовий провів робочу зустріч з Галиною Третьяковою - Головою Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Порушувались питання, пов’язані з налагодженням комунікацій по лініям: Комітет – ФПУ, Комітет – СПО об’єднань профспілок щодо забезпечення трудових прав та інтересів працівників.

Сторони підтвердили готовність до тісної співпраці, що як і раніше на погодження з профспілками будуть спрямовуватись відповідні законодавчі ініціативи народних депутатів і буде надана можливість представнику профспілок брати участь у засіданнях парламентського Комітету.

Обговорено питання функціонування Громадської ради при Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Майданчика на якому представники різних громадських організацій соціальної спрямованості мають можливість висловлювати свою позицію з питань, які розглядає Комітет. Це питання у подальшому буде предметно розглянуто.

Під час зустрічі було порушено низку важливих питань пов’язаних із внесенням пропозицій до проекту Державного бюджету України, який Уряд до 15 вересня має представити Парламенту. Григорій Осовий привернув увагу голови Комітету до пропозицій, що вже були надані від СПО профспілок, зокрема, стосовно встановлення мінімальних державних соціальних гарантій на рівні об’єктивно розрахованого прожиткового мінімуму.

Голова Комітету Г.Третьякова зазначила, що розрахунки їх експертів наближені до профспілкових. Це має бути понад 7000 грн. з урахуванням вимог Конвенцій МОП. Але питання, чи спроможним буде бюджет забезпечити досягнення цих показників. Г.Осовий запропонував, щоб перед розглядом проекту Держбюджету-2020, доцільно було б провести комітетські слухання за участю громадськості і сторін соціального діалогу з обговорення його соціальних параметрів.

Питання Трудового кодексу. Не зважаючи на те, що попередній проект документу був прийнятий у першому читанні попереднім складом Верховної Ради, його не планується розглядати у другому читанні діючим парламентом, а буде ініціюватися розробка нового законопроекту та його прийняття вже до кінця поточного року. Цю роботу наразі виконує Мінекономрозвитку разом з Комітетом з питань соціальної політики.

Г.Осовий запропонував провести презентацію основних положень нового проекту ТК для профспілок. Крім того Комітет планує, що проектні розробки нового ТК будуть обговорені під час виїзних робочих зустрічей у регіонах та галузях.

Пропозиції профспілок до нового ТК вже направлено до парламенту. Незважаючи на це, пропозицію Голови ФПУ щодо включення представників профспілок до робочих органів, які працюватимуть над новим трудовим законодавством, не було підтримано. Тим не менш було акцентовано, що новий ТК – це наша «Трудова конституція», тому профспілки вважають за доцільне і готові брати активну участь у роботі над його положеннями.

Голова Комітету висловила стурбованість ситуацією, що склалась у сфері соціального страхування, зокрема, стосовно ефективності діяльності фондів соцстраху. На її думку, у цій сфері назріли зміни, тому найближчим часом Комітет приділить увагу питанню формування оновленої системи соціального захисту, в чому, на її думку можуть взяти участь і профспілки.

У свою чергу Голова ФПУ нагадав, що профспілки вже пропонували перехід на двостороннє управління Фондами, оскільки платником внесків за працівника є роботодавець, а за державою залишити наглядову функцію контролю за діяльністю Фондів.

У ході зустрічі Голова ФПУ передав Генеральну угоду про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2021 роки, Довідник ФПУ, що ілюструє діяльність профспілок у законодавчому полі.

Він поінформував, що у контексті ініціатив Президента надання народу законодавчої ініціативи та внесення відповідних змін до Конституції України ФПУ вже розроблено законопроект про надання народу України права законодавчої ініціативи, для чого потрібно подання від громадян (чисельністю не менш ніж 140 тис. осіб) петиції, а також супроводжуючий законопроект щодо впровадження законодавчої ініціативи.

Докладно: http://www.fpsu.org.ua/news/61-nasha-borotba/16204-vstanovlennya-robochikh-zv-yazkiv-z-novim-parlamentskim-komitetom-sotsialnoji-politiki

Прес-центр ФПУ

***

16 февраля 2018 года состоится лично-командный турнир по шахматам среди сотрудников организаций НАН Украины.

***

17 февраля 2018 года состоится лично-командный турнир по настольному теннису среди сотрудников организаций НАН Украины.

***

В літньому оздоровчому сезоні 2018 р. табір «Каштан» пропонує 4 зміни заїзду:

  • 1 - а зміна (2 червня - 22 червня)
  • 2 - а зміна (24 червня - 14 липня)
  • 3 - я зміна (18 липня - 07 серпня)
  • 4 - а зміна (11 серпня - 31 серпня)

Орієнтовна вартість путівки біля 8000 тис. грн.

Тривалість зміни 21 день.

Київський регіональний комітет профспілки просить подати заявки на табір «Каштан» (Конча-Заспа, с. Козин, Обухівський р-н. Київська обл.)

Рахунки будуть виписуватися на всі 4 зміни, після підписання договору (в лютому місяці).

***

Про змагання з плавання

ФСТ «Україна» 10 лютого 2017р. об 11-00 проводить змагання з плавання у басейні стадіону «Спартак» (вул. Фрунзе) серед членських організацій.

СК «Науковець» КРК профспілки, який є членом ФСТ «Спартак» запрошує бажаючих взяти участь у цих змаганнях та зареєструватись у КРК профспілки (Е-mаіl- feschenko@nas.gov.ua тел.2396778) для оформлення загальної заявки до 06.02.2018р.

Зареєстрованим учасникам змагань буде надана додаткова інформація.

***

8 червня 2017 року у м. Києві відбувся VІ з'їзд Профспілки працівників НАН України, який розглянув питання:

  1. Звіт Центрального комітету Профспілки працівників НАН України за період з червня 2012 по червень 2017 року.
  2. Звіт Контрольно-ревізійної комісії профспілки.
  3. Обрання голови профспілки.
  4. Обрання Контрольно-ревізійної комісії профспілки.
  5. Затвердження складу Центрального комітету профспілки.
  6. Про норматив відрахувань від членських внесків для забезпечення діяльності Центрального комітету і Контрольно-ревізійної комісії профспілки.

Проект постанови з’їзду

Звернення з’їзду до Президента

Матеріали з’їзду

***

Про можливості оздоровлення: ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ 2017

***
СК «Науковець» КРК повідомляє про змагання, які організовує ФСТ «Спартак» за участю членів профспілки київських установ НАН України. Для бажаючих прийняти участь у змаганнях з гирьового спорту та армреслінгу звертатись за тел.: 0671773220 (Савчук Ярослав). Детальна інформація за посиланням.
***
Семь важных вопросов, которые помогут защититься от свиного гриппа
***

ЙОГА

Універсальні техніки допоможуть вам розвинути пластичність, наповнити організм оновленими енергіями, придбати душевну рівновагу.

Для початківців схуднення та оздоровлення.

Заняття проходять зранку з 7-30 та ввечері з 20-00 кожну середу та п’ятницю в районі м. Дарниця, вул. Красноткацька 27-а, 1 поверх.

Моб. тел. (098) 709 59 62 (Сергій)

Приходьте самі та приводьте друзів.

***

Гіперпосилання: https://kiev.karabas.com

***

КУДИ ПІТИ НА ВИХІДНИХ У КИЄВІ: 25 – 27 ВЕРЕСНЯ
КУДА ПОЙТИ НА ВЫХОДНЫХ В КИЕВЕ: 25 – 27 СЕНТЯБРЯ

Гіперпосилання: https://kati.com.ua

***

http://www.segodnya.ua/life/lsociety/glavnye-sobytiya-1820-sentyabrya-poseshchaem-gogolfest-i-ishchem-druzey-na-festivale-kotikov-650510.html

Памятка, как вести себя во время задымления города.

***

Фестивалі в Україні, які не можна пропустити у вересні 2015 року

***

Інформація про спортивні досягнення

Науковий співробітник Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку України Національної академії наук України», кандидат економічних наук Гребенюк О.В. був учасником:

  • забігу «Феофаніївські гірки» (12 км), що відбувся 28 березня 2015 року на території парку «Феофанія» НАН України;
  • пробігу «Академічна миля» (1609 м) 6 червня 2015 року на території Національного ботанічного саду імені М.М. Гришка.

Планує 26 вересня 2015 року взяти участь у пробігу «Академічний крос» (10 км).

***

17 квітня 2015 року відбувся розширений пленум КРК Профспілки працівників НАН України, на якому була присутня голова профспілкового комітету інституту Носуліч Т.М. На пленумі обговорювались наступні питання:

  • про роботу президії КРК профспілки за період з 10.04.2014 р. по 16.04.2015 р.;
  • інформація ревізійної комісії КРК;
  • про виконання кошторису КРК профспілки за 2014 р. та проект кошторису КРК профспілки на 2015 р.;
  • поточні питання.

***

Інформаційний лист: Лист КМРП 127-07

***

Інформаційний лист: Про зміни у пенсійному законодавстві

***

Інформаційний лист: Про зміни у пенсійному законодавстві

***

ПІЛЬГОВІ КАТЕГОРІЇ ПАСАЖИРІВ
ПЕРЕЛІК категорій громадян, яким відповідно до нормативно-правових актів України, надається право безоплатного проїзду в метрополітені протягом 2014 року

***

4–7 листопада 2014 года відбудеться XII Міжнародний водний форум AQUA UKRAINE-2014!
Детальна інформація на сайті.

***

С 4–7 ноября 2014 года на территории Международного выставочного центра состоится ІІ Специализированная выставка «Экология предприятия»!
Детальна інформація на сайті.

***

10–12 жовтня 2014 року в Києві відбудеться Другий міжнародний фестиваль народних театрів та аматорського мистецтва (фестиваль радості) Joy Fest!!!
Вхід вільний! Програма фестивалю та детальна інформація на сайті.

***

7 жовтня 2014 року в рамках Всесвітнього тижня космосу в Києві відкрилась перша Всеукраїнська виставка астрономічної фотографії «Всесвіт у фокусі»! Триватиме виставка до 3 листопада! Детальна інформація на сайті.

***

З 1 по 20 жовтня 2014 року у Центрі Української Культури та Мистецтва проходить проект Катерини Білетіної «Душа українського одягу»! Вхід вільний!
Детальна інформація на сайті.

***

22 травня 2014 року голова профспілкового комітету первинної профспілкової організації ДУ ІЕПСР НАН України, к.е.н., с.н.с. Носуліч Тетяна Миколаївна взяла участь у загальноміському форумі профспілкового активу міста з представниками профспілок – кандидатами до Київради.
Місце проведення: Центр культури і мистецтв НТУУ «КПІ».

***

16 травня 2014 року голова профспілкового комітету первинної профспілкової організації ДУ ІЕПСР НАН України, к.е.н., с.н.с. Носуліч Тетяна Миколаївна взяла участь у нараді голів профспілкових комітетів київських установ НАН України з нагальних питань.

***

9 квітня 2014 року голова профспілкового комітету первинної профспілкової організації ДУ ІЕПСР НАН України, к.е.н., с.н.с. Носуліч Тетяна Миколаївна взяла участь у черговому розширеному пленумі КРК Профспілки працівників НАН України з таким порядком денним:

  1. Інформація стосовно тлумачення та застосування ст. 32 КЗпП України та п. 2.1.2. галузевої Угоди на 2013–2014 рр. при впровадженні з ініціативи адміністрації бюджетних установ НАН України режиму неповного робочого часу у зв’язку зі змінами в організації виробництва та праці.
  2. Про роботу президії КРК профспілки за період 10 квітня 2013 р. – 8 квітня 2014 р.
  3. Про виконання плану роботи КРК профспілки за 2013 р. і проект плану роботи КРК профспілки на 2014 р.
  4. Про виконання кошторису КРК профспілки за 2013 р. та проект кошторису КРК профспілки на 2014 р.
  5. Інформація ревізійної комісії КРОП.
  6. Інформація про хід підготовки до літнього дитячого оздоровчого сезону 2014 р.
  7. Про ротацію членів молодіжної ради КРК профспілки.
***

19 лютого 2014 року голова профспілкового комітету первинної профспілкової організації ДУ ІЕПСР НАН України, к.е.н., с.н.с. Носуліч Тетяна Миколаївна взяла участь у нараді голів профспілкових комітетів київських установ НАН України з питань бюджетного фінансування НАН України та рівня заробітної плати працівників НАН України у 2014 році.

***

17 квітня 2013 року за ініціативою Молодіжної ради Міськпрофради відбулось засідання круглого столу на тему: «Доступне житло. Молодіжні житлові кооперативи – міф чи реальність?»

***

У роботі круглого столу взяла участь голова профспілкового комітету первинної профспілкової організації Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України», к.е.н., с.н.с. Т.М. Носуліч.