19 грудня 2020 року

12:13:01 19.12.2020 Назад

УЧАСТЬ В РОБОТІ СПІЛЬНОЇ ПЛАТФОРМИ

9 грудня 2020 року провідний науковий співробітник відділу проблем економіки земельних і лісових ресурсів ДУ ІЕПСР НАН України, к.е.н., с.н.с. Шашула Людмила взяла участь в роботі спільної платформи для держави, науки та бізнесу, що реалізувалась як онлайн конференція за допомогою мережі Zoom «Національний виклик: деградація ґрунтів чи відновлення їх родючості».

Основні питання обговорення: реалії сучасного стану екосистеми ґрунту в агроландшафтах; здоровий ґрунт як базис формування стабільного агробізнесу та здорової нації; елементи технології для відновлення родючості ґрунтів.

На конференції було заявлено, що Європейський Союз взяв новий курс на зелену економіку, анонсувавши реалізацію нового договору EuropeanGreenDeal. Як пояснили основі спікери – це не тільки про екологію і відновлювану енергетику, нова політика передбачає скорочення пестицидного і мінерального навантаження на 50%.

 

Посилання на відеозапис конференції: https://www.youtube.com/watch?v=j6XaYcH53KQ&ab_channel=%D0%91%D0%A2%D0%A3-%D0%A6%D0%95%D0%9D%D0%A2%D0%A0

 

Шашула Людмила

відділ проблем економіки земельних і лісових ресурсів