10 червня 2021 року

22:51:09 10.06.2021 Назад

УКРАЇНА 30. ЕКОЛОГІЯ

7 червня 2021 року в м. Києві Президент України  Володимир Зеленський відкрив Всеукраїнський форум «Україна 30. Екологія», який триватиме до 9 червня ц.р.

Учасники заходу були, зокрема представники Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, представники ООН, Єврокомісії та міжнародні експерти.

Провідний науковий співробітник відділу методології сталого розвитку ДУ ІЕПСР України д.е.н., проф. Ігор Лицур прийняв участь у роботі форуму. На форумі обговорювалися питання боротьби з глобальною зміною клімату та посилення ролі України в цьому процесі.

Крім того, під час форуму йшлося про сучасні підходи у сфері захисту довкілля: екологія охорони лісів, переробки відходів, захисту й збереження водних ресурсів та природно-заповідного фонду, розвитку Чорнобильської зони відчуження та перетворення її на привабливий туристичний об’єкт.

Відбулися дискусії стосовно «зеленої» економіки, екоконтролю та запобігання промисловому забрудненню. Окрема сесія буде присвячена екоцифровізації.

Форум тривав три дні – із 7 до 9 червня ц.р.

Відділ методології сталого розвитку