13 листопада 2022 року

23:28:26 13.11.2022 Назад

10-Й ОНЛАЙН-СЕМІНАР КОМПАНІЇ JICA (ЯПОНІЯ)

08 листопада 2022 р. старший науковий співробітник відділу природно-техногенної та екологічної безпеки Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» к.е.н., с.н.с. Ю. М. Маковецька взяла участь у 10-му онлайн-семінарі компанії JICA (Японія) на тему «Досвід Японії щодо управління відходами стихійного лиха. Частина 3».

На семінарі було представлено доповіді представників Японського центру довкілля та санітарії (JESI) та Японської системи реагування на стихійні лиха (JDTS) щодо наступних ключових тем:

˗        перероблення, оброблення, утилізація та видалення відходів від стихійного лиха в Японії;

˗        ознайомлення з діяльністю компанії JDTS та приклади оброблення відходів від стихійних лих.

Також представником Міністерства розвитку громад та територій України було надано інформацію щодо поточного стану поводження з ТПВ, зокрема щодо пошкодження інфраструктури  та обладнання оброблення ТПВ внаслідок війни.

В заході взяли участь представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства розвитку громад та територій України, українських асоціацій і компаній  у сфері поводження з відходами, закордонні  та вітчизняні експерти й науковці.

Деталі