12 квітня 2023 року

22:01:09 12.04.2023 Назад

ON-LINE НАВЧАННЯ ЩОДО ПРОЦЕСІВ ЗМІНИ КЛІМАТУ, ОРГАНІЗОВАНЕ ЗА ПІДТРИМКИ ООН

Враховуючи процеси зміни клімату, що торкаються і України, актуальним питанням виступає вивчення інноваційних підходів і заходів з врегулювання цих явищ. Зауважу, що періодично профільні організації проводять конференції, саміти, тренінги з цих питань. Ці практики використовуються і в системі онлайн навчання під керівництвом організацій ООН.

Зокрема, за посиланням https://www.learningfornature.org/en/courses/можливо побачити, що розроблено різні курси, вебінари з цих питань. Важливо, що вказується період і час проведення цих заходів.

В одному з цих заходів прийняла участь молодший науковий співробітник відділу проблем економіки земельних і лісових ресурсів Каленська О. Назва цього онлайн курсу –“Введення в дію пункту 6.2. Паризького договору: Досягнення амбітних кліматичних заходів за допомогою спільних зусиль”. Проходження курсу передбачає 6 модулів, кожний з яких досліджує можливості і процеси з цих питань (https://www.learningfornature.org/en/courses/operationalizing-article-6-2-of-the- paris-agreement-achieving-ambitious-climate-action-through-cooperative-approaches/). По завершенню навчання отримується документ, що підтверджує проходження курсу.

Зауважимо, що участь в цих заходах є необхідною і важливою, адже дозволяє ознайомитися з передовими практиками й інструментами врегулювання зміни клімату. Крім того, ці заходи можуть бути корисними і в процесі досліджень відділу щодо можливостей розвитку підприємництва.

 

Відділ проблем економіки земельних і лісових ресурсів