12 травня 2023 року

09:28:24 12.05.2023 Назад

МАЙСТЕР-КЛАС «МОТИВАЦІЙНІ АСПЕКТИ В ОБРАННІ МАЙБУТНЬОЇ СПЕЦІАЛЬНОСТІ» НА ДНІ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ У ТАВРІЙСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ В.І. ВЕРНАДСЬКОГО

В умовах воєнного стану особливої уваги потребує підтримка державною та місцевою владою сфери освіти для забезпечення національного господарства висококваліфікованими кадрами. Також важливим завданням є профорієнтаційна робота з випускниками шкіл з метою зацікавити молодь до обрання провідних українських вищих навчальних закладів для отримання фахової передвищої та вищої освіти.

3 травня 2023 року у Таврійському національному університеті імені В.І.Вернадського відбувся профорієнтаційний захід для випускників шкіл і молоді м. Києва та Київської області – День відкритих дверей ТНУ-2023. У заході взяли участь, зокрема, учні Дмитрівського академічного ліцею "Перспектива", Шпитьківського ліцею «Скіф», Бузівського академічного ліцею, молодь з Києва, Ірпеня,  Бучі та інших населених пунктів Київської області.

2023-05-12-092645659

В Таврійському національному університеті є багатий досвід роботи з абітурієнтами з окупованих та нещодавно звільнених територій України, їх підтримки для вступу до ВНЗ та надання можливостей для отримання якісної освіти в умовах воєнного стану.

На дні відкритих дверей виступили керівники університету, навчально-наукових інститутів і кафедр. та представники студентського активу університету, які ознайомили присутніх із спеціальностями та освітніми програмами, що пропонуються абітурієнтам. Молодь Київщини мала можливість поспілкуватися з викладацьким складом і адміністрацією, поставити всі питання, що хвилюють майбутніх студентів. Захід було підтримано відділом освіти, культури, молоді та спорту Дмитрівської сільської ради.

2023-05-12-092720052

У заході, в рамках Угоди про співробітництво між кафедрою індустрії гостинності та сталого розвитку ТНУ імені В.І.Вернадського і відділом методології сталого розвитку Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України», взяв участь провідний науковий співробітник цього відділу к.е.н., с.н.с., доцент Дмитро Віталійович Клиновий. Він провів для абітурієнтів майстер-клас на тему «Мотиваційні аспекти в обранні майбутньої спеціальності», де продемонстрував можливості застосування тестових моделей PAEI (за І.Адізесом) та «Компас» (за М. Аткінсон) для обрання майбутньої професії за допомогою проходження тестування на загальнодоступних інтернет-сайтах.

2023-05-12-092755027

 За результатами проходження подібного тестування випускники шкіл матимуть уявлення про власну мотивацію, можливості і здібності для обрання майбутньої професії у соціальній сфері, в креативних індустріях, у публічному управління та адмініструванні, менеджменті або природничих та прикладних галузях знань, яку можна отримати в Таврійському національному університеті імені В.І.Вернадського.

 

Відділ методології сталого розвитку,

к.е.н., с.н.с., доц. Д.В.Клиновий