8 квітня 2016 року

12:08:51 08.04.2016 Назад

НАПЕРЕДОДНІ ДНЯ ДОВКІЛЛЯ УКРАЇНИ

Щорічно у третю суботу квітня, починаючи з 1999 року, в Україні відзначається День довкілля, встановлений відповідним Указом Президента України № 855 від 6 серпня 1998 року. Відзначення цього дня у світі пов'язане з проведенням Стокгольмської конференції, на річницю якої й була призначена дата свята. Конференція, що відбулася в Стокгольмі, зіграла вирішальну роль в глобальному екологічному русі.

Всесвітній День довкілля дозволяє реально оцінити стан навколишнього середовища, в якому ми живемо. Дає можливість уважно обдумати дії та кроки, які кожен з нас має зробити в напрямі збереження та відновлення довкілля, визначити роль кожного жителя у збереженні нашої планети, її екосистем і ресурсів.

Сьогодні, більше ніж коли-небудь, збереження життя на Землі вимагає від нас почуття загальної відповідальності – нації за націю, особистості за особистість, людини – за всі інші форми життя. За цей час вже склалися своєрідні традиції святкування.

У цьому році український День довкілля припадає на 16 квітня. Зазвичай він організовується спеціальним комітетом, який займається підготовкою тематичних заходів, пов'язаних з висадкою рослин в лісах і парках, прибиранням паркових територій, плануванням скверів, газонів, клумб в населених пунктах, ліквідацією стихійних звалищ в громадських місцях, місцях відпочинку і дозвілля.

Детальніші інформації на сайтах за посиланням:

http://www.calendarium.com.ua/ua/den_dovkillya

http://pryroda.in.ua

http://ecology.unian.net/

http://ecology.unian.net/naturalresources/