6 липня 2016 року

12:31:35 06.07.2016 Назад

КОНСУЛЬТАЦІЯ З ПИТАНЬ АДАПТАЦІЇ ТА ЛОКАЛІЗАЦІЇ В УКРАЇНІ ПОРЯДКУ ДЕННОГО З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ ДО 2030 РОКУ І 17 ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ

5–6 липня 2016 року директор ДУ ІЕПСР НАН України академік НААН України, д.е.н., проф. Хвесик М. А., заступник директора з наукової роботи д.е.н., проф. Голян В. А., а також співробітники інституту д.е.н., с.н.с. Сундук А. М., к.е.н., с.н.с. Сакаль О. В., к.е.н. Чередніченко Ю. Г. взяли участь у консультаціях з питань адаптації та локалізації в Україні Порядку денного з питань розвитку до 2030 року і 17 Цілей сталого розвитку, які організовано Міністерством економічного розвитку і торгівлі України й Організацією Об’єднаних Націй в Україні (м. Київ, вул. Госпітальна, 12, Президент Готель).

Консультації проводяться з метою стимулювання досягнення розуміння та оцінки Цілей сталого розвитку і відповідних завдань, їх актуальності та релевантності в контексті національного розвитку України. Результати обговорення будуть представлені у національній доповіді щодо цілей сталого розвитку, що об’єднає рекомендації з реалізації цілей в Україні та сприятиме їх інтеграції у процеси розроблення національних планів, стратегій та програм.

17 Цілей сталого розвитку, які є частиною Порядку денного в галузі розвитку на період до 2030 року, прийнятого світовими лідерами на історичному Саміті ООН у вересні 2015 року, набули чинності 1 січня 2016 року. Саме ці нові цілі протягом наступних п’ятнадцяти років визначатимуть вектор спрямування зусиль країн на подолання усіх форм бідності, на боротьбу з нерівністю та на усунення негативних проявів кліматичних змін.

Цілі сталого розвитку не є юридично обов’язковими, однак очікується, що уряди візьмуть на себе відповідальність і створять національні умови для їх досягнення. Країни несуть основну відповідальність за подальшу діяльність та аналіз досягнутого в реалізації цих цілей, що потребує якісного, доступного та своєчасного збору даних. Регіональні заходи з контролю та аналізу будуть ґрунтуватися на аналізах на національному рівні та сприятимуть подальшій діяльності та аналізу на глобальному рівні.

Детальніше ознайомитися із глобальними Цілями сталого розвитку і завданнями до них можна за посиланням.