25 лютого 2018 року

10:46:26 25.02.2018 Назад

УЧАСТЬ У РОБОТІ КОНФЕРЕЦІЇ “СУЧАСНІ ТРЕНДИ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАННЯ В УКРАЇНІ ТА ЇХ ВПЛИВ НА ЕФЕКТИВНІСТЬ АГРОБІЗНЕСУ”

22 лютого 2018 року завідувач відділу проблем економіки земельних та лісових ресурсів д.е.н. Сундук А.М. взяв участь у роботі конференції «Сучасні тренди землекористування в Україні та їх вплив на ефективність агробізнесу», організованою Українською аграрною конфедерацією та Київським міжнародним контрактовим ярмарком за сприяння Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

Участь у заході взяли народні депутати України,  представники центральних органів виконавчої влади України, міжнародних фінансових організацій, громадських професійних об’єднань АПК, керівники і спеціалісти агропромислових підприємств та провідні аграрні експерти і науковці.

Д.е.н. А.М. Сундук виступив з доповіддю “Фінансово-економічні механізми врегулювання землекористування”, під час якої акцентовано увагу щодо позицій природного ресурсу у системі координат регулювання, проведено аналіз базових параметрів регулювання, сформовано систему заходів для поліпшення якісних та кількісних показників державної політики в цій галузі. Значна увага приділена іноземному досвіду та підходам, окремі з яких можливо імплементувати до української практики.

Учасники конференції ознайомилися з досвідом провідних аграрних компаній щодо практики ефективного та збалансованого використання земель сільськогосподарського призначення.