12 червня 2018 року

08:07:54 12.06.2018 Назад

КОНФЕРЕНЦІЯ «НОВА ПОЛІТИКА УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ – ОСНОВА ЕКОНОМІКИ ЗАМКНЕНОГО ЦИКЛУ»

5–6 червня 2018 року у м. Київ відбулася конференція «Нова політика управління відходами – основа економіки замкненого циклу». У ній взяли участь віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міністр екології та природних ресурсів України, голова Представництва ЄС в Україні, посол Японії в Україні та Молдові, представники облдержадміністрацій і місцевих органів влади, асоціацій та компаній, діяльність яких пов’язана з відходами, закордонні експерти, науковці.

Захід було присвячено впровадженню Національної стратегії управління відходами, перспектив переходу до економіки замкненого циклу, а також політики ЄС у сфері управління відходами. Зокрема, для експертного обговорення запропоновано низку нормативно-правових документів, а саме проекти законів «Про відходи», «Про відходи електричного та електронного обладнання», «Про батарейки, батареї та акумулятори», «Про упаковку та відходи упаковки», а також проект Національного плану управління відходами, що базується на нещодавно прийнятій Стратегії управління відходами.

Захід організовано за підтримки Представництва ЄС в Україні та проектів, що фінансуються ЄС (Twinning, APENA, BRDO), Американської торговельної палати в Україні, Європейського банку реконструкції та розвитку і проекту DESPRO.

Участь у роботі конференції взяла старший науковий співробітник відділу природно-техногенної та екологічної безпеки Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України» к.е.н., с.н.с. Маковецька Юлія Михайлівна.