9 січня 2019 року

21:06:09 09.01.2019 Назад

В ГРІ ЧИ ПОЗА ГРОЮ? ПРИРОДНІ РЕСУРСИ І МІСЦЕВІ ГРОМАДИ

Як показують поточні реалії, з кожним днем посилюються процеси децентралізації, одним із результатів яких є становлення і розвиток місцевих громад. В цьому році відбулися чергові вибори до ОТГ, які показали досить високу активність виборців.

Згідно інформації моніторингових груп, вже є приклади успішних громад, які спромоглися не тільки утвердитися, але й показують конкретні результати діяльності, реалізують соціальні та інфраструктурні проекти. Відбувається це як завдяки сприянню держави, допомозі зарубіжних партнерів, так і через активність місцевих лідерів – в сумі це має сприяти просуванню процесів розвитку громад.

Важливим елементом розвитку громади є природний ресурс, який виступає активом ринкової економіки і, за правильного використання, може формувати вагомий прибуток і фінансові потоки. Крім того, природні ресурси виступають базисом, точкою тяжіння для залучення бізнесу до громади.

Про ці та інші актуальні питання – в новій статті директора Державної установи “Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України”, доктора економічних наук, професора, академіка НААН України, заслуженого діяча науки і техніки України Хвесика М.А. і завідуючого відділом проблем економіки земельних і лісових ресурсів, доктора економічних наук, старшого наукового співробітника Сундука А.М. “В игре или вне игры? Природные ресурсы и местные громады” в газеті “Зеркало недели” (№ 50. – 28 грудня 2018 р. – 11 січня 2019 р. – С. 13).

Гіперпосилання: https://zn.ua/ECOLOGY/v-igre-ili-vne-igry-304299_.html