24 вересня 2019 року

18:05:48 24.09.2019 Назад

ПІДПИСАННЯ БАГАТОСТОРОННЬОГО МЕМОРАНДУМУ ПРО СПІВПРАЦЮ З ПРОФЕСІЙНОЮ АСОЦІАЦІЄЮ ЕКОЛОГІВ УКРАЇНИ

 

19 вересня 2019 рокувм. Києві фахівцями Професійної асоціації екологів України  (ПАЕУ) було проведено відкриту зустріч з представниками академічних установ і провідних закладів вищої освіти та підписано багатосторонній Меморандум про співпрацю, обмін інформацією та провадження правової, освітньої і наукової діяльності у сфері прикладно їекології (http://ecolog-ua.com/news/pidvyshchyty-riven-yakosti-pryrodoohoronnoyi-osvity-zavdannya-dlya-vsih-hto-dbaye-pro-rozvytok).

Під час засідання пролунали виступи Президента ПАЕУ Людмили Циганок та Віце-президента Валентина Щербини, представників НТУУ «КПІ імені Ігоря Сікорського», Національного авіаційного університету, Національного транспортного університету, ННЦ «Інститут біології і медицини» ім. Тараса Шевченка, Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМНУ, Інституту біохімії НАН України, Інституту фізіології імені О.О. Богомольця НАН України, Інституту відновлюваної енергетики НАН України, Інституту телекомунікацій і глобального інформаційного простору НАН України. Обговорювалися питання співпраці академічних установ та закладів вищої освіти з бізнесом у сфері розробки й впровадження інноваційних наукоємних технологій захисту довкілля та підвищення ефективності використання природних ресурсів, у тому числі шляхом публічно-приватного партнерства.

Організатори заходу зазначили, що Меморандум про співпрацю і надалі відкритий для підписання та представили періодичний друкований засіб масової інформації – журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства» (www.ecolog-ua.com).

Від ДУ ІЕПСР НАН України участь у заході взяла провідний науковий співробітник відділу проблем економіки земельних і лісових ресурсів, доктор економічних наук, старший науковий співробітник Марія Ільїна.