4 жовтня 2019 року

16:58:07 04.10.2019 Назад

КРУГЛИЙ СТІЛ З ПИТАНЬ ВІДКРИТИХ ДАНИХ ТА ЕЛЕКТРОННОГО ВРЯДУВАННЯ В ГАЛУЗІ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

26 вересня 2019 року відбувся круглий стіл з питань відкритих даних та електронного врядування в галузі охорони навколишнього середовища (Оргуський центр, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35).

Захід організований у рамках проекту ENI SEIS II East, що реалізується Європейським екологічним агентством за підтримки Європейського Союзу з метою визначення конкретних кроків для забезпечення правових, організаційних і технічних умов інтеграції екологічної інформації з національним електронним урядом та ініціативами відкритих даних на рівні країни відповідно до принципів Спільної системи екологічної інформації (SEIS).

До відома, проект «На шляху до створення Спільної системи екологічної інформації (SEIS)» розпочато Європейською комісією 2008 року з метою розповсюдження екологічної інформації. Сьогодні це ініціатива Європейської комісії та Європейського агентства з навколишнього середовища, яка включає 39 країн європейського інформаційного середовища «Eionet» та держави східного сусідства, у тому числі Україну. SEIS Ukraine – відкрита система для розповсюдження екологічної інформації, що розробляється в рамках проекту «ENI SEIS II East» (більш детально за посиланням http://eni-seis.eionet.europa.eu/east).

У круглому столі взяли участь представники Європейського екологічного агентства, Міністерства енергетики та охорони навколишнього середовища України, Державної служби статистики України та інших органів виконавчої влади, науковці, громадськість.

Учасники заходу обговорили дорожню карту і резюме щодо відкритих даних для України, пріоритизували заходи, спрямовані на розвиток екологічної інформаційної системи «Відкрите довкілля», окреслили схеми взаємодії та обміну екологічною інформацією між розпорядниками.

У засіданні круглого столу брали участь співробітники відділу проблем економіки земельних і лісових ресурсів ДУ ІЕПСР НАН України д.е.н., с.н.с. Оксана Сакаль і к.е.н. Наталія Третяк.