8 листопада 2019 року

07:44:48 08.11.2019 Назад

МІЖНАРОДНА ПРОГРАМА «1000 ТАЛАНТІВ»

На запрошення китайської сторони 26-29 жовтня 2019 року директор ДУ ІЕПСР НАН України, академік НААН України, доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України М.А. Хвесик перебував у Китайській Народній Республіці (провінція Чжецзян), де взяв участь у форумі за Міжнародною програмою «1000 талантів».

Близько 2 000 експертів з різних країн світу представили на форумі низку доповідей, присвячених майже всім сферам суспільного життя, у тому числі проблемам економіки, екології, соціального комплексу, іншим аспектам сталого розвитку.

Академік М. А. Хвесик презентував свою доповідь, в якій ґрунтовно розкрив проблеми економіки природокористування та сталого розвитку, досягнення і перспективи наукових досліджень у цій сфері очолюваного ним інституту.

Поряд з цим наголошено на перспективах двосторонньої співпраці шляхом створення «Дослідницького центру із захисту навколишнього середовища та сталого розвитку» на базі Чжецзянсього технологічного університету (м. Шаосін).

Серед численних доповідей виділено наукові повідомлення, котрі відзначено міжнародним організаційним комітетом і спеціальною науковою комісією як такі, що мають високий науковий рівень, актуальність і важливість для суспільної практики, зокрема директора ДУ ІЕПСР НАН України, академіка НААН України М. А. Хвесика.

Під час заходів у рамках програми також досягнуто низку домовленостей про співпрацю з міжнародними партнерами, у тому числі науковцями Великобританії (Кембриджський університет), Індії, Канади, ПАР та іншими.