26 лютого 2020 року

22:42:31 26.02.2020 Назад

НАЦІОНАЛЬНА СИСТЕМА ЛІСОВОЇ ДОБРОВІЛЬНОЇ СЕРТИФІКАЦІЇ

20 лютого 2020 року провідний науковий співробітник відділу методології сталого розвитку ДУ ІЕПСР НАН України професор Ігор Лицур взяв участь у засіданні Робочої групи у рамках розробки національного стандарту лісоуправління за системою PEFC International, що проходило у Київському обласному та по м. Києву управлінні лісового та мисливського господарства, м. Київ.

PEFC International була створена в 1999 році і є міжнародною неприбутковою неурядовою організацією, яка присвячена просуванню сталого управління лісами (SFM) шляхом незалежної сторонньої сертифікації. PEFC International працює, підтримуючи національні системи сертифікації лісів, розроблені за допомогою процесів для різних зацікавлених сторін та з урахуванням місцевих пріоритетів та умов.

Кожна національна система сертифікації лісів проходить сувору оцінку сторонніх фірм відповідно до унікальних показників стійкості PEFC для забезпечення відповідності міжнародним вимогам. Ця система забезпечує врахування національних та місцевих особливостей, традицій, законів та культур, використовуючи один унікальний, міжнародно визнаний та відмітний логотип «зелених дерев» PEFC, що робить його справді глобальним брендом і означає, що клієнти та споживачі здатні виявити продукти з лісів, що стійко управляються.