27 квітня 2020 року

22:23:46 27.04.2020 Назад

ГРОМАДСЬКА РАДА ПРИ ДЕРЖЛІСАГЕНТСТВІ ОБГОВОРИЛА СИТУАЦІЮ З КАТАСТРОФІЧНИМИ ЛІСОВИМИ ПОЖЕЖАМИ В ЕКОСИСТЕМАХ

24 квітня 2020 року відбулося засідання Громадської ради при Держлісагентстві в режимі відео конференції з використанням програмного забезпечення ZOOM. Заступник начальника відділу охорони і захисту лісів Держлісагентства Віговський І.Є. доповів про катастрофічні лісові пожежі в екосистемах та представив концепцію запобігання пожежам у лісах України.

Членами Громадської ради були розроблені звернення:

до керівників обласних державних адміністрацій щодо активізації проведення роз’яснювальної роботи серед населення стосовно необхідності дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах; щодо надання підтримки державним лісогосподарським підприємствам в частині проведення профілактичних заходів та під час ліквідації пожеж в лісових екосистемах.

до Міністерства освіти і науки України стосовно необхідності збільшення кількості навчальних годин задля роз’яснення учнівській молоді правил пожежної безпеки, катастрофічних наслідків пожеж, зокрема в лісових екосистемах; виховання шанобливого та відповідального ставлення до природи.

до Міністерства розвитку громад та територій України стосовно зобов’язання об’єднаних територіальних громад розробляти заходи щодо гасіння пожеж в екосистемах (болота, землі сільськогосподарського  призначення, самозаліснені землі запасу).

  В роботі Громадської ради активну участь взяв провідний науковий співробітник відділу методології сталого розвитку Державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» доктор економічних наук, професор Ігор Лицур, який надав свої пропозиції щодо наукової, інноваційної та інвестиційної підтримки профілактики лісових пожеж.