20 липня 2020 року

23:15:26 20.07.2020 Назад

ПЛАТФОРМНІ ЦИФРОВІ РІШЕННЯ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

2 липня 2020 р. провідний науковий співробітник відділу методології сталого розвитку ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України» к.е.н., с.н.с., доц. Клиновий Д.В. взяв участь у тематичній телерадіопередачі «Радіомайдан», організованій Регіональною дирекцією UA: Кропивницький Національної суспільної телерадіокомпанії України.

«Радіомайдан» – це інтерактивна програма-інтерв’ю з експертами на актуальну тему, яка виходить одночасно для теле-, радіоаудиторії та у YouTube. Це дискусійний майданчик для обговорення найактуальніших проблем в Кіровоградському  регіоні. Програма дає можливість слухачам та глядачам оперативно отримати відповіді на свої питання, розкрити сутність причини та наслідків процесів, що проходять в області.

Передача від 2 липня 2020 р. була присвячена проблематиці забезпечення сталого розвитку територіальних утворень муніципального рівня на базі цифрових платформних рішень. У своєму виступі Д.В.Клиновий наголосив на необхідності переходу до управління сталим розвитком територіальних утворень на платформно-цифровій основі з використанням  сучасних електронних технологій організації інтерактивного спілкування населення і публічної влади за допомогою мобільних пристроїв зв’язку. За таких умов забезпечуватиметься ефективна ідентифікація нагальних проблемних питань соціально-економічного та екологічного розвитку територіальних громад, їх доведення до органів публічної влади та передача на розгляд і вирішення компетентним управлінським і господарським структурам.

У виступі підкреслено повідну роль співпраці влади, бізнесу і населення за механізмами публічно-приватного партнерства у забезпеченні сталого розвитку територіальних утворень муніципального рівня. Визначено, що саме сьогодні  за допомогою сучасних електронно-інформаційних інтерактивних платформних рішень можна повноцінно реалізувати концепт сталого розвитку територіальних утворень, широко використовуючи низову ініціативу громадян, можливості та ресурси бізнесу і організаційний потенціал державних структур та органів місцевого самоврядування для забезпечення сталого господарювання в країні. 

Із студійним записом телерадіопередачі можна ознайомитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=bpslHxr6zmw

 Відділ методології сталого розвитку